The 2-Minute Rule for IVF
The 2-Minute Rule for IVF
Blog Article
Aşılama Tüp bebek mi sorusu sıkça bizlere sorulmaktadır. Aşılama tüp bebek demek değildir. Aşılama ve tüp bebek arasında uygulama şekli, başarı oranı ve kimlere uygulanacağı ile ilgili farklar vardır. Bu yazımda aşılama ve tüp bebek arasındaki farkı sizlere açıklayacağım.
Ankara'da bulunan önde gelen tüp bebek merkezlerinden biri ve uzman doktorları hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz.
Tüp bebek tedavisinde başarıyı artworkırmak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır:
Bu işlem ile bir gebelik sürecinin başlatılması hedeflenmektedir. Bu tedavide önemli olan noktalardan birisi baba adayından alınan sperm hücrelerinin değerlendirilmesidir.
Ancak daha karmaşık kısırlık vakalarında ya da birkaç aşılama denemesi başarısız olduktan sonra tüp bebek tedavisi önerilir.
Seçilen iyi kalitedeki spermler döllenmenin olacağı tüplere en yakın mesafe olan rahim boşluğuna ince bir kateter propertyımı ile verilir.
Baba adayında sperm sayısının ve hareketliliğinin az, şekil bozukluğunun fazla olduğu durumlarda, kadında ise toplanan yumurta sayısının az, kalitenin düşük olduğu ya da yumurta zarının kalın olduğu durumlarda mikroenjeksiyon tekniği kullanılır. Ayrıca PCOS açıklanamayan kısırlık olgularında ve daha önce tüp bebek başarısızlığı yaşamış çiftlerde de mikroenjeksiyon tekniği uygulanır.
Tüp bebek tedavisi ile aşılama tedavileri aynı tedaviler değildir. Halk arasında bazı durumlarda birbirine karıştırılabilen tedavi yöntemleri olsalar da tamamıyla aynı detayları kapsamazlar.
Ancak Kanada'nın Western Ontario Üniversitesi'nden yapılan araştırmalar, rahim içi aşılama yönteminin 40'lı yaşların başındaki kadınlar için de etkili olabileceğini gösteriyor.
Bu işlem genellikle hafif sedasyon altında gerçekleştirilir ve vajinal ultrason eşliğinde yapılır.
Yumurtaların alınması için özel olarak tasarlanan PCOS tıbbi bir iğne propertyımı ile yumurta içerisinde bulunan sıvının aspire edilmesi sağlanır.
Eğer her şey normalse, ağızdan kullanacağınız ilaçlara başlanır ve ilaca başladıktan thirteen gün sonra ultrason kontrolü yapılır.
Tüp bebek işlemi genellikle birkaç hafta sürer ve başarı oranı %thirty ile %fifty arasında değişebilir. Ancak bu oran, kadının yaşı, genel sağlık durumu ve sperm kalitesi gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
I) Anne veya baba adayında genetik problem varsa Çiftlerden birinde bilinen bir genetik challenge varsa embriyolara genetik…
Uzmanlar, transfer esnasında ultrason eşliğinde hareket eden embriyoları gözlemleyerek en uygun pozisyonu belirler. Transfer işlemi, ince bir kateter aracılığıyla rahime yerleştirme advertisementımından oluşur.